SKŁADNIKI:
sałatka:
- 500 g małych ziemniaczków
- 1 mała czerwona cebula
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka pikantnej musztardy rosyjskiej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu jabłkowego
- sól, pieprz do smaku
Ziemniaczki umyć, wyszorować skórkę. Ugotować i ostudzić. Przekroić na połówki, a większe na ćwiartki i umieścić w misce. Dodać koperek, pokrojoną w piórka cebulkę, doprawić solą i pieprzem. W miseczce wymieszać oliwę z octem i musztardą, dodać do ziemniaków i wymieszać. Jest to sałatka ziemniaczana w wersji light - bez majonezu. Podawać na zimno jako dodatek do potraw mięsnych. Idealnie pasuje na Wielkanoc, a zamkniętą w pudełeczku można zabrać na lunch do pracy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz